Ulrika Brydlings tacos på hönsfärs med salsa
Ulrika Brydling

Ulrika Brydlings tacos på hönsfärs med salsa

30 minEnkelt
210,05 kr
4 portioner16,36 kr per portion
Gästkocken Ulrika Brydling bjuder på sin otroligt goda och lättlagade tacos på hönsfärs. En given succé till helgen!

Färs
1 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
1 tskChilipeppar & -pulver
0,5 dlVatten
1 tskSalt Fint
500 gHönsfärs
Tillbehör
0,5 stGurka
1,5 dlGräddfil
0,5 stHuvudsallat
280 gMajskorn
Salsa
62 gSalladslök
0,5 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
2 stAvokado
1 krmSpiskummin
1 krmChilipeppar & -pulver
1 stCitron
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Salsa: Hacka tomat, urgröpt avokado och lök. Blanda samman med saft från 1 citron samt chili, spiskummin och olja. Smaka av med salt. Gillar du koriander hacka i det i slutet.

2

Tillbehör: Skölj och grovhacka sallad och skölj och tärna gurka. Lägg upp alla tillbehör i skålar.

3

Färs: Fräs färsen i oljan i en varm stekpanna. Fördela färsen ordentligt med en visp. Tillsätt kryddor och vatten och låt det småputtra några minuter.

Mumsa med tortillachips och alla goda tillbehör.

Näringsvärde: 700 kcal, 35 g protein, 39 g fett, 50 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell