Tofuwok med sjögräsnudlar

Tofuwok med sjögräsnudlar

20 minEnkelt
357,35 kr
4 portioner28,16 kr per portion
Denna vecka hittar du en fräsch och god wok med sjögräsnudlar. Sjögräsnudlar även kallat kelpnudlar har blivit otroligt poppis bland GI och LCHF-vänner. Woken serveras med god tofu och har smaker från ingefära, lime, sesam och koriander. Smaklig måltid! Tips, färdig rätt är godast att äta nygjord.

2 mskSweet Chili
1 krmSalt Fint
1 mskKetjap
1 mskFärsk ingefära
250 gMorötter
1 klyftaVitlök Vanlig
125 gMinimajs
1 mskJapansk soja
300 gSjögräsnudlar
1 mskSesamolja
0,5 stPurjolök
3 mskRapsolja
2 mskSesamfrö
150 gSugarsnaps
0,5 stKoriander - färsk
500 gTofu
1 stLime
1 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

2

Tärna tofun och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugar snaps och minimajs.

3

Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka tofu, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt och peppar efter smak, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.

Näringsvärde: 345 kcal, 16 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell