Tinas chili con carne med rotfrukter och ostbröd
Tina Nordström

Tinas chili con carne med rotfrukter och ostbröd

40 minEnkelt
314,50 kr
4 portioner40,63 kr per portion
Fantastisk chili con carne signerad Tina Nordström med härliga rotfrukter som kålrabbi, persiljerot och morötter. Det frasiga ostbrödet är verkligen det perfekta tillbehöret!

Chili con carne
1 dlVatten
500 gKöttfärs - Bland
2 tskSambal Oelek
1 mskOlivolja
380 gVita Bönor
740 gKrossade Tomater
2 tskSpiskummin
3 klyftaVitlök Vanlig
200 gVanliga morötter
2 stRödlök
2 tskSalt Fint
1 stKålrabbi
2 tskPaprikakrydda
300 gPersiljerot
Ostbröd
1 tskTimjan - torkad
50 gMat & Bak Smör
1 klyftaVitlök Vanlig
200 gBaguette
75 gRiven Ost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter.

3

Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter.

4

Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer.

5

Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min.

Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell