Tacobåtar med limepicklad rödlök
Mari Bergman

Tacobåtar med limepicklad rödlök

30 minEnkelt
329,95 kr
4 portioner50,11 kr per portion
Det här är en fräsch variant av tacos där den limepicklade rödlöken är pricken över i:et. Rödlöken går utmärkt att pickla i förväg och förvara i kylen tills det är dags för middag.

Köttfärs
1 krmSalt Fint
1 stTaco Kryddmix Original
1 mskOlivolja
500 gKöttfärs - Nöt
1 dlVatten
250 gTomater
Limepicklad rödlök
1 krmSalt Fint
1 mskHonung Flytande
1 stRödlök
1 stLime
2 mskVatten
Tillbehör
280 gMajskorn
100 gSalladsmix
0,5 stGurka
193 gTortilla Stand-n-stuff
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Limepicklad rödlök: Blanda finrivet limeskal, limesaft, honung, vatten och salt i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i skålen med lag. Låt dra medan du lagar resten av maten.

2

Köttfärs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med tacokryddan och salt efter smak. Tills färsen är helt genomstekt.

3

Skölj och tärna tomaterna. Tillsätt tomater och vatten till färsen och låt det puttra ihop några minuter.

4

Tillbehör: Skölj och tärna gurkan. Sila av majsen och skölj salladen. Lägg upp i skålar.

Fyll tacoskalen med hälften av salladen, tacofärs, gurka och majs. Toppa med creme fraiche och picklad rödlök. Servera tillsammans med resten av salladen vid sidan av.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 601 kcal, 33 g protein, 28 g fett, 50 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer