Svampgryta med kokosmjölk och pak choi
Mari Bergman

Svampgryta med kokosmjölk och pak choi

30 minEnkelt
294,50 kr
4 portioner42,64 kr per portion
Smakrik vegansk gryta som du svänger ihop på 30 minuter. Perfekt vardagsmat!

Svampgryta
2,5 tskSambal Oelek
1 mskRapsolja
280 gPortabellosvamp
300 gPak choi
2 mskJapansk soja
400 mlKokosmjölk
2 tskSirap Agave
1 krmSvartpeppar Malen
380 gSvarta Bönor
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
3 klyftaVitlök Vanlig
250 gFärska champinjoner
Tillbehör
400 gBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Svampgryta: Skär champinjoner och portabello i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök.

3

Hetta upp en stor stekpanna/gryta och bryn svampen i olja så att den vätskas ur. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt grytan puttra i ca 5 min.

4

Skölj och skär pak choi i stora strimlor. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.

5

Tillsätt pak choi och bönor i grytan och smaka av med salt och peppar.

6

Servera svampgrytan med nykokt ris.

Näringsvärde: 628 kcal, 18 g protein, 29 g fett, 69 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir