Sötpotatisfrittata med fetaost & avokadosallad

Sötpotatisfrittata med fetaost & avokadosallad

50 minEnkelt
190,50 kr
4 portioner25,95 kr per portion
Smarrig sötpotatisfrittata med bland annat broccoli, rödlök och timjan. Serveras ihop med en fräsch avokadosallad.

Frittata
500 gSötpotatis
0,5 tskSvartpeppar Malen
3,5 dlMellanmjölk
130 gRödlök
7 stÄgg
1 stBroccoli Färsk
1 mskTimjan - torkad
150 gFetaost
1,5 mskGrönsaksbuljong
Avokadosallad
2 krmFlingsalt
1 stAvokado
140 gGurka
115 gCitron
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
70 gMangold
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala sötpotatisarna. Riv dem grovt eller skär dem i sockerbitsstora kuber. Grovhacka rödlöken och skär broccolin i små buketter. Skär fetaosten i bitar. Lägg alltsammans i en stor ugnsfast form.

Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, buljong och svartpeppar och häll över grönsakerna.

Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat.

Skölj mangolden, skiva gurkan tunt med en osthyvel och skär avokadon i bitar. Lägg upp på ett fat och pressa över saften från citronen. Ringla över lite olja och strö över lite salt och peppar.