Quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis
Mari Bergman

Quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis

40 minEnkelt
136,75 kr
4 portioner16,32 kr per portion
Ett gott och lättlagat recept på quinoaburgare med grillad majs och klyftpotatis. Passar lika bra till stora som till små. Smaklig måltid! Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Burgare
1 stVeggie burger mix
1 mskOlivolja
Potatis
2 stMajskolvar
1 tskBasilika - torkad
0,5 tskSalt Fint
2 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
Tillbehör
0,5 stGurka
200 gRöd Paprika
400 gPastasås Basilika
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och tillsätt olja, salt och basilika. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30-35 min.

3

Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten bland potatisen efter 20 min så att de får grillas ca 10 min i ugnen.

4

Burgare: Tillred burgarna enligt anvisning på förpackningen. Forma 4 st burgare och stek dem i olja ca 5 min på medelvärme på båda sidor.

5

Tillbehör: Värm tomatsåsen i en kastrull på spisen.

6

Skölj gurka och paprika och skär i stavar. Lägg upp i skålar. Servera quinoaburgarna med klyftpotatis, majs, tomatsås och grönsaker.

Näringsvärde: 567 kcal, 13 g protein, 22 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist