Pumpasoppa med baconkrisp och pumpafrön

Pumpasoppa med baconkrisp och pumpafrön

30 minEnkelt
408,25 kr
4 portioner65,58 kr per portion
I detta recept så får muscatpumpa kokas till en ljuvlig soppa som du toppar med krispig bacon och pumpafrön.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
6 stKnäckebröd
Soppa
1 mskMat & Bak Smör
4 klyftaVitlök Vanlig
2 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskSambal Oelek
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 stGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
1 kgButternutpumpa
1 stLime
1 lVatten
Topping
100 gPumpakärnor
120 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Soppa: Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt pumpa, vatten och buljong och låt soppan koka ca 10 min.

2

Topping: Hacka ev baconen och stek bacontärningarna i en varm panna utan fett så att de blir riktigt krispiga. Häll av tärningarna på ett hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Rosta pumpafrönen i pannan någon minut under omrörning. Blanda bacon och frön i en skål.

3

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller blender och tillsätt hälften av creme fraichen. Tvätta limefrukterna och riv skalet. Smaksätt soppan med limesaft, skal och sambal oelek. Låt soppan få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Toppa med en sked bacon och pumpamix och en klick extra creme fraiche när du serverar soppan.

4

Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera på knäckebröd till soppan.

Näringsvärde: 646 kcal 18 g protein 44 g fett 39 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd