Pulled chicken i pitawrap
Mari Bergman

Pulled chicken i pitawrap

50 minEnkelt
288,55 kr
2 portioner31,75 kr per portion
Barnens nya favorit? Pulled kyckling i pitabröd, med sambalsås och krispiga tillbehör. Underbart enkelt och gott! Tips! Tina kycklingen om du köpt fryst.

Sås
1 tskSambal Oelek
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Pulled chicken
1 tskBalsamvinäger
1 tskHonung Flytande
2 klyftaVitlök Vanlig
3 mskJapansk soja
0,5 tskPaprikakrydda
2 mskOlivolja
0,5 tskSpiskummin
1 mskVatten
1 mskTomatpuré
600 gKycklingklubba Fryst
Tillbehör
75 gSugarsnaps
0,5 stGurka
4 stPitabröd
40 gSötmandel Naturell
30 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Pulled chicken: Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba.

3

Skala och riv vitlök och blanda med soja, olja, honung, balsamvinäger, spiskummin, paprikapulver, vatten och tomatpuré. Slå marinaden över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40-45 min.

4

Sås: Blanda yoghurt med sambal oelek och honung och smaka av med lite salt.

5

Tillbehör: Skölj sugarsnaps, gurka och spenat. Strimla sugarsnapsen och tärna gurkan smått.

6

Pulled chicken: Ta ut kycklingen ur ugnen och ta bort skinnet. Dra loss allt kycklingkött från benen med hjälp av en gaffel direkt i formen. Släng benen. Blanda om köttet ordentligt med marinaden och strö över hackade mandlar.

7

Värm pitabröden i ugnen strax innan servering.

Fyll pitabröden med pulled chicken, grönsaker och toppa med yoghurtsås.

Näringsvärde: 591 kcal. 32 g protein, 30 g fett, 47 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell