Pastagratäng med grönsallad
Mari Bergman

Pastagratäng med grönsallad

40 minEnkelt
273,55 kr
1 portion141,85 kr per portion
Supergod och lättlagad gratäng med köttfärs. Perfekt middag för hela familjen.

Äggstanning
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlVispgrädde
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 dlVatten
4 stÄgg
Pastagratäng
500 gKöttfärs - Nöt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskBasilika - torkad
400 gSkruvpasta
0,5 mskTorkad oregano
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
Sallad
125 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stHuvudsallat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.

3

Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano samt salt och peppar efter smak.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttfärsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.

5

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vatten och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera pastagratängen med sallad.

Näringsberäkning: 811 kcal, 44 g protein, 44 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell