Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis
Mari Bergman

Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

30 minEnkelt
331,80 kr
4 portioner58,68 kr per portion
En mild och krämig rätt som passar lika bra till vardags som till fest. Tips! Tina gärna torskryggen i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
150 gSugarsnaps
0,5 stPurjolök
1 mskMat & Bak Smör
700 gPotatis Fast
Torsk
75 gParmesanost
1 dlCreme Fraiche Naturell
600 gTorskrygg Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlMjölk
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

3

Torsk: Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra lite försiktigt.

4

Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen. Gratinera i ugn i ca 15-20 min.

5

Tillbehör: Skölj sugarsnaps och purjolök. Dela sugarsnapsen på längden. Strimla purjolöken på längden. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken i ca 2-3 min på medelvärme under omrörning. Tillsätt sugarsnapsen strax före servering och låt de steka med i ca 1 min så att de blir varma. Salta och peppra efter smak.

Servera den gratinerade torsken med pressad potatis och grönsaker.

Näringsvärde: 460 kcal, 39 g protein, 17 g fett, 35 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer