Panerad spättafilé med äpple-och currydipp
Mari Bergman

Panerad spättafilé med äpple-och currydipp

30 minEnkelt
363,70 kr
4 portioner39,90 kr per portion
En klassisk familjerätt som en underbar sås på äpple och curry, perfekta kombinationen.

Äpple- och currysås
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskMat & Bak Smör
1 tskHonung Flytande
1 tskCurry
1 stÄpple Golden Delicius
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Spätta
1 krmSalt Fint
600 gRödspättafile
2 dlStröbröd
1 dlVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
2 stÄgg
Tillbehör
225 gHaricot Verts
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.

2

Äpple- och currysås: Skölj och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt yoghurt och honung och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

3

Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.

4

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.

6

Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem på ett fat.

Näringsvärde: 567 kcal, 43 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell