Recept | Gryta | Kyckling/Fågel

Mustig kycklinggryta

Foto: Sanna Livijn Wexell Mustig kycklinggryta

Laga en värmande kycklinggryta till middag! Passar perfekt som matlåda och går även utmärkt att frysa in. (Tastelines matkasse v50 2016) (Tastelines 2-personerskasse v50 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar. 2. Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

3. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
4. Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 566   kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Emelie :

Smakade ingenting.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst