Mustig kycklinggryta
Mari Bergman

Mustig kycklinggryta

1 tEnkelt
216,60 kr
4 portioner19,71 kr per portion
Laga en värmande kycklinggryta till middag! Passar perfekt som matlåda och går även utmärkt att frysa in.

Tillbehör
0,5 stRödlök
0,5 stIsbergssallat
1 mskOlivolja
0,5 mskBalsamvinäger
0,5 stGurka
3 dlRis
Gryta
1,5 dlRött matlagningsvin
4 klyftaVitlök Vanlig
300 gMorötter
1 krmSalt Fint
500 gPotatis
4 mskKycklingfond
1 kgKycklingben Frysta
400 gHela Tomater Konserverade
2 stRödlök
4 dlVatten
1 tskTimjan - torkad
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
200 gVitkål
Instruktioner
1

Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar.

2

Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.

Näringsvärde: 566 kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell