Recept | Huvudrätt | Korv

Marcus Samuelssons söndagsägg med tomat

Foto: Bobby Fisher Marcus Samuelssons söndagsägg med tomat

Söndagsägg kan liknas vid den populära rätten Shakshuka från Mellanöstern. I denna rätt knäcker du ner ägg i en kryddig tomatsås med chorizo och låter äggen puttra i såsen tills äggvitorna stelnar. Ursprungsreceptet hittar du i Marcus Samuelssons bok Red Rooster matlagning i Harlem. (MatHems familjekasse v4 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Söndagsägg: Blötlägg chipotlechilin i 5 min och finhacka den sedan.
2. Ta bort skinnet från korven och grovhacka korvköttet. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och finhacka sellerin.
3. Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelvärme. Tillsätt chorizo, lök, vitlök och selleri. Stek i ca 5 min. Rör om då och då.
4. Tillsätt krossade tomater, kapris, oliver, finhackad chili och vatten. Koka upp och låt sjuda tills såsen har tjocknat i ca 5-7 min.
5. Skala och riv pepparrot och tillsätt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
6. Knäck ner äggen i såsen och låt puttra tills äggvitorna har stelnat.
7. Rosta brödet i en brödrost.
8. Lägg en bit rostat bröd på fyra tallrikar. Lägg 1-2 ägg på varje brödbit och fördela korvsåsen på tallrikarna. Toppa med mozzarellabitar och basilikablad och ringla över olivolja.

Recept: Marcus Samuelsson
Styling & foto: Bobby Fisher

Näringsvärde: 723 kcal, 39 g protein, 51 g fett, 48 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst