Lisa Lemkes ugnspannkaka med rotfrukter och lingon
Lisa Lemke

Lisa Lemkes ugnspannkaka med rotfrukter och lingon

5 minEnkelt
251,48 kr
4 portioner16,46 kr per portion
En riktig vardagsfavorit som går hem hos alla i familjen.

Tillbehör
1 mskRårörda Lingon
400 gVitkål
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 mskVit balsamvinäger
Pannkakssmet
1 mskMat & Bak Smör
5 stÄgg
1 tskSalt Fint
8 dlMellanmjölk
4,5 dlVetemjöl
Fyllning
2 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
300 gPotatis Fast
300 gVanliga morötter
0,5 stRotselleri
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pannkakssmet: Vispa samman ägg med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter.

3

Fyllning: Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla purjolöken grovt och skölj ordentligt. Lägg allt i en mindre långpanna eller ugnsfast form och blanda runt med oljan. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter. Lägg i en klick smör och rör runt så att hela formen eller pannan blir smord.

4

Ringla över pannkakssmeten och sätt tillbaka i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter.

5

Tillbehör: Skölj och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och lite salt.

Servera pannkakan varm med vitkålssallad och rårörda lingon.

Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 86 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell