Kyckling med ädelost och granatäpplesallad
Mari Bergman

Kyckling med ädelost och granatäpplesallad

45 minEnkelt
306,60 kr
4 portioner32,84 kr per portion
Fantastiskt god bjudmat, klockren till fredagsmyset, och det bästa av allt: Tillräckligt okomplicerad för att tillagas en vanlig måndag också. Redaktionens favorit!

Kyckling
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskKycklingfond
100 gValnötter
1 stGul lök
140 gÄdelost
0,5 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja
700 gKycklingfile Fryst
Tillbehör
3 dlVildris
Sallad
1 stPaprika
1 stGranatäpple
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olja och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfiléerna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhackade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och tillaga i ugnen 20-25 minuter.

Koka ris efter anvisning på paketet. Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan och paprikan i små tärningar.

Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda grönsakerna i en skål.

Servera kycklingen med ris och granatäppelsallad.

Bild:

Linnea Swärd