Krämig pasta med sparris och körsbärstomater
Mari Bergman

Krämig pasta med sparris och körsbärstomater

20 minEnkelt
348,90 kr
4 portioner49,79 kr per portion
Härligt krämig vardagspasta med sparris, körsbärstomater och parmesan. Vegetarisk, lättlagad och så god!

Sallad
1 mskOlivolja
70 gSalladsmix
1 krmSalt Fint
62,5 gSalladslök
0,5 mskBalsamvinäger
125 gKörsbärstomater
150 gSockerärta Färsk
1 stRöd Paprika
Pasta
1 krmSalt Fint
1 stÄgg
0,5 stPersilja - färsk
100 gRiven Parmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
280 gPenne
2 mskOlivolja
2 mskMat & Bak Smör
50 gSoltorkade Tomater
250 gSparris Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gKörsbärstomater Konserverade
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka vitlöken och dela sparrisen i 3 delar.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök och sparris hastigt. Grovhacka de soltorkade tomaterna och sila av vätskan från körsbärstomaterna. Tillsätt tomaterna i pannan. Skölj och grovhacka persiljan.

4

Sila av pastan. Tillsätt pasta, persilja, äggula och parmesanost till tomatsåsen. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

5

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär paprikan i bitar och dela tomaterna på mitten. Strimla salladslöken. Blanda alla salladsingredienser i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.

Servera den krämiga pastan med sallad.

Näringsvärde: 641 kcal, 27 g protein, 28 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell