Köttfärsgryta med svamp och pressad potatis
Mari Bergman

Köttfärsgryta med svamp och pressad potatis

30 minEnkelt
253,70 kr
4 portioner28,88 kr per portion
Det här receptet på köttfärsgryta med svamp är ett värmande recept som passar perfekt när det börjar bli lite kyligare ute. Köttfärsgrytan serveras med pressad potatis och smörslungade morötter.

Tillbehör
250 gMorötter
700 gPotatis
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
Köttfärsgryta
0,5 tskHonung Flytande
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskOlivolja
1 stGul lök
150 gBlandsvamp
2 dlVatten
1 krmSalt Fint
2 mskKalvfond Buljong
1,5 mskRödvinsvinäger
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är mjuk.

2

Skala morötterna och skär i stavar. Förbered en liten kastrull med varmt vatten på spisen.

3

Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka svampen.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare 3-4 min. Tillsätt rödvinsvinäger, köttfond, vatten, creme fraiche och honung och låt puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Koka morotsstavarna i ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite salt. Håll varmt i kastrullen.

6

Sila av potatisvattnet och pressa potatisen med en potatispress.

Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och smörslungade morötter.

Näringsvärde: 507 kcal. 31 g protein, 25 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist