Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Korvish i tunnbröd med mos och picklad rödlök

Foto: Sanna Livijn Wexell Korvish i tunnbröd med mos och picklad rödlök

Riktigt smarrig rätt med korvish som kanske blir en framtida klassiker? Korvish är korv som är fullstoppad med svenska grönsaker och svenskt kött - helt enkelt en perfekt kombination av kött och grönsaker. (Tastelines matkasse v20 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 4-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

2. Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3. Korvish i tunnbröd: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven på medelvärme några min tills den är genomstekt.
4. Skölj ruccolan.

5.Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatismos, ruccola och korv i tunnbröden. Toppa med picklad rödlök och rulla ihop.

Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 638   kcal, 20 g   protein,   26 g   fett,   79 g   kolhydrater.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 500 g korvish
Ca 33,52 kr/port Summa 134,08 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst