Korvish i tunnbröd med mos och picklad rödlök
Mari Bergman

Korvish i tunnbröd med mos och picklad rödlök

30 minEnkelt
118,70 kr
4 portioner13,59 kr per portion
Riktigt smarrig rätt med korvish som kanske blir en framtida klassiker? Korvish är korv som är fullstoppad med svenska grönsaker och svenskt kött - helt enkelt en perfekt kombination av kött och grönsaker.

Picklad rödlök
2 stRödlök
0,5 dlRåsocker Strö
2 dlVatten
2 dlÄttiksprit
1 tskSalt Fint
Korvish i tunnbröd
50 gRuccolasallat
1 mskOlivolja
500 gKorvish
375 gMjukt tunnbröd
Potatismos
1 dlMellanmjölk
1 krmSalt Fint
50 gMat & Bak Smör
600 gPotatis för Mos
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Picklad rödlök: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 4-24 timmar. Löken håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.

2

Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Korvish i tunnbröd: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven på medelvärme några min tills den är genomstekt.

4

Skölj ruccolan.

5

Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatismos, ruccola och korv i tunnbröden. Toppa med picklad rödlök och rulla ihop.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 638 kcal, 20 g protein, 26 g fett, 79 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell