Korv Stroganoff på havregrädde
Mari Bergman

Korv Stroganoff på havregrädde

30 minEnkelt
128,75 kr
4 portioner18,40 kr per portion
En lättlagad klassiker som kommer gå hem hos både stora och små. Denna variant är gjord på havregrädde och är således helt laktosfri.

Tillbehör
150 gSugarsnaps
3 dlBasmatiris
1 mskMat & Bak Smör
Stroganoff
1 stGul lök
600 gFalukorv
1 krmSvartpeppar Malen
250 mlHavrebaserad matlagning
1 krmSalt Fint
200 gMorötter
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
3 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

2

Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt det småputtra några minuter. Späd ev med lite vatten.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnapsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.

Servera stroganoffen med ris och smörslungade sugarsnaps.

Styling &

Näringsvärde: 708 kcal, 26 g protein, 28 g fett, 70 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd