Recept | Huvudrätt | Fisk

Kokospanerad spätta med mangosalsa

Foto: Anna Winer Kokospanerad spätta med mangosalsa

Det här receptet på kokospanerad spätta med frisk mangosalsa och ris blev en riktig favorit hos panelen. Fräscht, nyttig och vansinnigt gott! Ta gärna ut fisken dagen innan och låt tina i kylskåpet. (Tastelines matkasse v14 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader. Tina mangon och fisken.

2. Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3. Mangosalsa: Tärna avokadon och strimla salladslöken tunt. Skölj och finhacka koriander. Blanda ihop med mangon i en skål. Pressa i limesaft och tillsätt finhackad chilipeppar samt salt och peppar efter smak.

4. Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.

5. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.

Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa, ris och pressa över lite limesaft.

Recept: Mari Bergman
Foto och Styling: Anna Winer

Näringsvärde: 620 kcal, 41 g protein, 23 g fett, 60 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

 

22,95 kr/st
17,50 kr/st
Jmf.pris 76,09 kr/kg
st

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst