Recept | Buffé | Ris, Gryn & Mjöl

Klassisk västerbottenspaj

Foto: Andrea Klintbjer Klassisk västerbottenspaj

Klassisk västerbottenspaj som är lika god att servera varm som kall. Västerbottenspaj passar bra som huvudrätt men fungerar även bra att skära i smalare bitar och ha till en buffé.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.
3. Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn.

Recept: Mari Bergman
Foto: Andrea Klintbjer

Ca 16,60 kr/port Summa 132,80 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst