Kikärtsbollar med grön dipp i pitabröd
Anna Wadle

Kikärtsbollar med grön dipp i pitabröd

45 minEnkelt
272,35 kr
4 portioner26,36 kr per portion
De här kikärtsbollarna med sojabönor är så smarriga! Servera i pitabröd och njut.

Tillbehör
1 stRöd Paprika
0,5 stCitron
1 stHuvudsallat
4 stPitabröd
Ärtdipp
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt Fint
35 gRuccolasallat
0,5 stPersilja - färsk
3 mskOlivolja
0,5 stCitron
0,5 krmChiliflakes
Kikärtsbollar
1 tskSpiskummin
250 gEdamamebönor
390 gKikärtor Kokta
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBakpulver
1 tskSalt Fint
2 krmChiliflakes
2 mskVetemjöl
1 stKoriander - färsk
1 tskPaprikakrydda
1 stÄgg
0,5 stGul lök
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen. Ta fram och tina sojabönorna och de gröna ärtorna.

2

Kikärtsbollar: Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Mixa kikärtor, skalade vitlöksklyftor, sojabönor, lök, ägg, koriander, mjöl, salt, bakpulver, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda i en matberedare till en ganska fast smet.

3

Forma smeten till bollar med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.

4

Ärtdipp: Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren. Smaksätt med salt och chiliflakes.

5

Kikärtsbollar: Värm olja i en kastrull eller fritös. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.

6

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla paprikan. Skölj salladsbladen och klyfta citronen.

Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 788 kcal, 26 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell