Helgrillad laxfilé med pestodressad pärlcouscous
Mari Bergman

Helgrillad laxfilé med pestodressad pärlcouscous

45 minEnkelt
456,50 kr
4 portioner97,24 kr per portion
Laxfilé i bit är lätt att grilla och blir saftigt och gott. Här serverar vi laxen med en smakrik sallad med pärlcouscous. Somrigt, vackert och gott! (Mathems familjekasse v36 2018)

Lax
1 tskFlingsalt
0,5 stPersilja - färsk
1 stCitron
1 tskChiliflakes
600 gFärsk laxfilé
Pesto
0,5 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
1 krmSalt Fint
1 stBasilika - färsk
75 gRiven Västerbottensost
Pärlcouscous
300 gStor Couscous Moghrabiah
150 gSugarsnaps
0,5 stSalladslök
70 gMachesallat
250 gEdamamebönor
Instruktioner
1

Pärlcouscous: Koka pärlcouscousen i saltat vatten i 15-20 min. Sila av vattnet och spola couscousen kall. Ställ åt sidan.

2

Pesto: Mixa samman basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, Västerbottensost, citronsaft (ca 1 msk) och olja till en slät pesto med hjälp av en stavmixer eller i en mixerkanna. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

3

Lax: Lägg laxsidan på ett fat. Finhacka persiljan. Gnid in laxen med persilja, chiliflakes och flingsalt. Grilla den hela laxen med skinnsidan ned på utegrillen i ca 5 min. Lägg sedan på locket och låt laxen grilla klart i ca 15-20 min. Halvera citronen och låt den grilla med de sista 5 min.

4

Pärlcouscous: Strimla sugarsnapsen. Skala och skiva salladslök. Blanda pärlcouscousen med peston, sköljd sallad, sugarsnaps, lök och sojabönor.

5

Servera den grillade laxen tillsammans med pestodressad pärlcouscous. Pressa över saft från de grillade citronhalvorna över laxen. Ät och njut!

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 784 kcal, 45 g protein, 39 g fett, 59 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir