Recept | Huvudrätt | Fisk

Helgrillad laxfilé med pestodressad pärlcouscous

Foto: Nurlan Emir Helgrillad laxfilé med pestodressad pärlcouscous

Laxfilé i bit är lätt att grilla och blir saftigt och gott. Här serverar vi laxen med en smakrik sallad med pärlcouscous. Somrigt, vackert och gott! (MatHems familjekasse v36 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.

1. Pärlcouscous: Koka pärlcouscousen i saltat vatten i 15-20 min. Sila av vattnet och spola couscousen kall. Ställ åt sidan.

2. Pesto: Mixa samman basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, Västerbottensost, citronsaft (ca 1 msk) och olja till en slät pesto med hjälp av en stavmixer eller i en mixerkanna. Ställ åt sidan.

3. Lax: Lägg laxsidan på ett fat. Finhacka persiljan. Gnid in laxen med persilja, chiliflakes och flingsalt. Grilla den hela laxen med skinnsidan ned på utegrillen i ca 5 min. Lägg sedan på locket och låt laxen grilla klart i ca 15-20 min. Halvera citronen och låt den grilla med de sista 5 min.

4. Pärlcouscous: Strimla sugarsnapsen. Skala och skiva löken. Blanda pärlcouscousen med peston, sköljd sallad, sugarsnaps, lök och sojabönor.

5. Servera den grillade laxen tillsammans med pestodressad pärlcouscous. Pressa över saft från de grillade citronhalvorna över laxen. Ät och njut!

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 784 kcal, 45 g protein, 39 g fett, 59 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst