Halloumispett och blomkålstabbouleh med pistagenötter

Halloumispett och blomkålstabbouleh med pistagenötter

30 minEnkelt
422,95 kr
4 portioner61,59 kr per portion
Färgstark veggorätt med mycket smak. Halloumispett kommer bli en favorit bland dina matgäster!

Tomatsås
2 stTomater
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
0,5 tskSambal Oelek
1 tskSpiskummin
Blomkålstabbouleh
4 mskOlivolja
0,5 stCitron
2 stSalladslök
75 gPistagenötter Skalade
1 stPersilja - färsk
2 stTomater
1 stBasilika - färsk
1 stBlomkål Färsk
200 gGemsallad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
220 gHalloumi
Instruktioner
1

Ta bort de gröna bladen från blomkålen. Mixa resten i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn. Blanda ca två msk citronsaft och olivolja och häll över. Krydda med salt och peppar.

2

Dela tomaterna till tomatsåsen och stek dem med snittytan nedåt i olja på hög värme i en stekpanna, tills de har blivit lite svarta och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt. Blanda med crème fraiche och sambal oelek till en sås. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.

3

Skär bort det hårda fästet på tomaterna till tabboulehn och finhacka dem. Hacka kryddörterna och pistagenötterna grovt och strimla salladslöken. Blanda med blomkålen.

4

Dra isär salladsbladen.

5

Skär halloumin i stavar och trä upp på spett. Se till att spetten inte är för långa utan får plats i stekpannan. Du kan också trä upp osten på spett när den är stekt. Stek spetten i olja i ca 5 minuter tills de fått fin färg.

6

Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispetten. Servera med tomatsåsen.

Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Bild:

Lennart Weibull