Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bacon
Mari Bergman

Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bacon

30 minEnkelt
159,50 kr
4 portioner19,29 kr per portion
En härlig rätt som är både lättlagad och supergod. Perfekt vardagsrätt.

Gnocchi
0,5 stBasilika - färsk
140 gBacon Skivat
1 krmSvartpeppar Malen
500 gGnocchi
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSalt Fint
Tomatsås
0,5 stBasilika - färsk
400 gKrossade Tomater
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 stGul lök
1,5 mskGrönsaksbuljong
0,5 tskTorkad oregano
2 mskTomatpuré
1 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Grönsaker
1 stRöd Paprika
0,5 tskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 stZucchini
0,5 tskTimjan - torkad
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grönsaker: Skölj och skär zucchini och paprika i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och tillsätt olja. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 min.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt oregano, tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 15 sek. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt såsen småsjuda under lock ca 10 min.

4

Gnocchi: Strimla baconet. Hetta upp en stekpanna och fräs baconet knaprigt. Häll över baconet på hushållspapper. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs gnocchin ca 3 min, tills den är gyllenbrun. Krydda med en nypa salt och peppar.

5

Tomatsås: Skölj och riv citronskal och skölj och finhacka basilika, tillsätt i såsen. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

Lägg upp den stekta gnocchin på ett fat. Ringla över tomatsåsen och strö över bacon och de rostade grönsakerna. Dekorera med resten av basilikabladen.

Näringsvärde: 481 kcal, 12 g protein, 22 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell