Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bacon

Foto: Sanna Livijn Wexell Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bacon

En härlig rätt som är både lättlagad och supergod. Perfekt vardagsrätt. (Tastelines matkasse v49 2015) (MatHems familjekasse v38 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Grönsaker: Skölj och skär zucchini och paprika i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och tillsätt olja. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 min.

3. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt oregano, tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 15 sek. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt såsen småsjuda under lock ca 10 min.

4. Gnocchi: Strimla baconet. Hetta upp en stekpanna och fräs baconet knaprigt. Häll över baconet på hushållspapper. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs gnocchin ca 3 min, tills den är gyllenbrun. Krydda med en nypa salt och peppar.

5. Tomatsås: Skölj och riv citronskal och skölj och finhacka basilika, tillsätt i såsen. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

Lägg upp den stekta gnocchin på ett fat. Ringla över tomatsåsen och strö över bacon och de rostade grönsakerna. Dekorera med resten av basilikabladen.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 481 kcal, 12 g protein, 22 g fett, 56 g kolhydrater.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 500 g gnocchi färsk
Ca 39,04 kr/port Summa 156,15 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst