Gustav Trägårdhs tortilla med kyckling, guacamole och chipotletomater

Gustav Trägårdhs tortilla med kyckling, guacamole och chipotletomater

45 minEnkelt
356,65 kr
4 portioner49,96 kr per portion
Gustav Trägårdh gästar vår matkasse och bjuder den här veckan på en riktig smakexplosion med tortilla och chipotletomater. Så gott! (Tastelines matkasse v11 2016)

Tortilla
1 mskMat & Bak Smör
100 gRiven Ost
320 gTortilla Wrap
600 gKycklinglårfile
380 gKikärtor Kokta
2 mskGrillkrydda
2 mskRapsolja
Chipotletomater
2 tskChipotlepasta
200 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
0,5 stKoriander - färsk
Guacamole
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stLime
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stAvokado
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tortilla: Strimla kycklingen och stek i smör på medelhög värme i ca 10 min. Krydda med grillkrydda och blanda om ordentligt. Häll över kycklingen på ett fat.

3

Torka ur pannan och hetta upp olja. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Fräs kikärtorna frasiga ca 3 min.

4

Blanda kyckling, kikärtor och hälften av den rivna osten och fördela i tortillabröden (8 st). Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Täck med resten av osten och gratinera gyllene i ugnen i ca 5 min.

5

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och mixa samman med limeskal och saft, pressad vitlök och creme fraiche. Smaka av med lite salt.

6

Chipotletomater: Skölj och halvera tomaterna och skölj och finhacka koriander. Blanda i en skål med chipotlepasta och smaka av med lite salt.

Näringsvärde: 804 kcal, 53 g protein, 37 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell