Grillad kyckling steak
Mari Bergman

Grillad kyckling steak

45 minEnkelt
246,85 kr
8 portioner24,10 kr per portion
Kyckling steak är en urbenad klubba med skinn. Den är stektålig, smakrik, saftig och klimatvänlig - perfekt att grilla utomhus eller i ugnen. Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan den ska grillas - då får den mest smak!

2 mskJapansk soja
2 tskHonung Flytande
0,5 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 600 gKyckling Steak
1 tskFlingsalt
0,5 mskMat & Bak Smör
1 mskBalsamvinäger
1 tskChiliflakes
Instruktioner
1

Kyckling steak: Ta fram en stor bunke. Skala och riv vitlök och blanda med olja, soja, chiliflakes, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera i minst 30 min.

2

Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög-hög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Börja med att steka skinnsidan. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen. Eller grilla kycklingen på utegrillen.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir