Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost

Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost

30 minEnkelt
241,60 kr
4 portioner32,01 kr per portion
Härlig allt-i-ett-rätt med grekiska smaker!

Dressing
2 mskRödvinsvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 tskDijonsenap
1 dlOlivolja
2 mskHonung Flytande
0,5 stBasilika - färsk
2 mskRosmarin - torkad
1 krmSalt Fint
200 gFetaost
2 dlGröna Linser Torkade
2 stRödlök
1 kgPotatis Amandine
400 gKörsbärskvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en långpanna.

2

Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken.

3

Ta ut plåten ur ugnen och lägg på potatis och lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar och häll på rikligt med olja. Ugnsbaka i 20 minuter. Rör om, lägg på tomaterna och fetaosten. Häll lite olja på osten. Ugnsbaka ytterligare 10-15 minuter.

4

Koka under tiden linserna mjuka i saltat vatten, ca 20 minuter.

5

Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll av vattnet från linserna och blanda dem med dressingen medan de fortfarande är varma.

7

Häll linserna över potatisarna och tomaterna och strö över basilikablad.

Receptet kommer ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Bild:

Lennart Weibull