Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost

Foto: Lennart Weibull Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost

Härlig allt-i-ett-rätt med grekiska smaker!

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en långpanna.
2. Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken.
3. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på potatis och lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar och häll på rikligt med olja. Ugnsbaka i 20 minuter. Rör om, lägg på tomaterna och fetaosten. Häll lite olja på osten. Ugnsbaka ytterligare 10-15 minuter.
4. Koka under tiden linserna mjuka i saltat vatten, ca 20 minuter.
5. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll av vattnet från linserna och blanda dem med dressingen medan de fortfarande är varma.
7. Häll linserna över potatisarna och tomaterna och strö över basilikablad.

Receptet kommer ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Ca 45,19 kr/port Summa 180,75 kr

Ett recept från:

Ylva Bergkvist - Vego på 30 minuter

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst