Grekisk kyckling med grönsaksgryn och tzatziki
Mari Bergman

Grekisk kyckling med grönsaksgryn och tzatziki

45 minEnkelt
348,50 kr
4 portioner36,65 kr per portion
En klassisk vardagsrätt med enkla och goda smaker med inspiration från Grekland.

Tzatziki
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
0,5 stGurka
1 tskHonung Flytande
1,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
Grönsaksgryn
1 tskChilipeppar Färsk
0,5 stCitron
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 stPurjolök
1 tskSalt Fint
1 stRöd Paprika
3 dlBulgur
2 krmSvartpeppar Malen
3 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
Kyckling
0,5 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
1 tskTorkad oregano
1 tskPaprikakrydda
0,5 stCitron
0,5 mskMat & Bak Smör
600 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Koka gryn med buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt det sedan svalna.

2

Kyckling: Blanda ihop oregano, paprikapulver, salt, peppar och rivet citronskal på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

4

Grönsaksgryn: Skölj och tärna paprika. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar samt skölj och finhacka purjolök och persilja. Blanda med det kokta kalla grynet. Tillsätt olja, citronsaft och rivet citronskal, salt och peppar. Blanda om ordentligt.

5

Tzatziki: Skölj och grovriv gurkan och pressa ur vätskan ordentligt. Blanda den rivna gurkan med yoghurt i en skål. Skala och riv i vitlök och smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.

Servera den grekiska kycklingen med grönsaksgryn och tzatziki.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 540 kcal, 40 g protein, 26 g fett, 35 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell