Glasnudelsallad med grönkål, mango och stekt Oumph
Mari Bergman

Glasnudelsallad med grönkål, mango och stekt Oumph

30 minEnkelt
334,40 kr
4 portioner43,92 kr per portion
Oumph är ett nytt tillskott från växtriket som är gjort på sojabönor. Den är lätt att tillaga samt supergod och nyttig! Perfekt att servera till en riktigt god och matig sallad.

Dressing
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHonung Flytande
1 stLime
2 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
Glasnudelsallad
100 gGlasnudlar
250 gVanliga morötter
225 gMango Fryst
280 gVegetariska Bitar
1 mskRapsolja
125 gSalladslök
150 gSugarsnaps
200 gGrönkål
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Tina mangon.

2

Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg i en stor bunke.

3

Skölj och strimla vårlök. Skölj grönkålen och ta bort stammen, grovhacka bladen. Skala och grovriv morötterna och skölj och dela sugarsnapsen på längden. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda samman allting med nudlarna.

4

Dressing: Skölj och finhacka chili. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda samman med olja, honung samt limeskal och saft. Tillsätt till nudelsalladen och blanda om ordentligt. Massera gärna med händerna några minuter så att alla smaker sätter sig och grönkålen blir mjuk.

5

Glasnudelsallad: Hetta upp olja i en stekpanna och stek Oumphen ca 3-4 min under omrörning.

Lägg upp glasnudelsalladen på ett fat och toppa med mango och Oumph. Ät och njut.

Näringsvärde: 422 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 49 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg