Frasig aubergineburgare med chipotledressing och pommes
Mari Bergman

Frasig aubergineburgare med chipotledressing och pommes

45 minEnkelt
412,45 kr
4 portioner39,58 kr per portion
Laga frasiga aubergineburgare med pommes och chipotledressing. En magiskt smarrig vegorätt som kommer bli en ny favorit!

Coleslaw
200 gVitkål
1 krmSalt Fint
1 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
65 gRättika, (0,25 st)
200 gMorötter
Pommes
700 gPotatis
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Burgare
1 krmSalt Fint
1 stAubergine
2 stÄgg
2 dlPanko
200 gHamburgerbröd
50 gPecorinoost, riven
100 gGemsallad
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Chipotledressing
1 tskChilipulver Chipotle
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSalt Fint
145 gGrillad paprika
1 tskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pommes: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3

Coleslaw: Skala och riv morötter och rättika. Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt.

4

Chipotledressing: Sila av oljan från den grillade paprikan och hacka paprikan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och krydda med chipotlechilipeppar, honung och lite salt.

5

Burgare: Skölj och skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Du behöver minst 12 skivor. Salta och peppra aubergineskivorna lite lätt på båda sidor.

6

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Finhacka persiljan och blanda med ströbröd och riven ost på ett fat.

7

Doppa aubergineskivorna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.

8

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme på båda sidor så att de blir fint gyllene.

9

Värm bröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsblad.

10

Montera varje bröd med salladsblad, dressing och tre frasiga aubergineskivor.

11

Servera aubergineburgarna tillsammans med pommes och coleslaw.

Näringsvärde: 877 kcal, 23 g protein, 44 g fett, 93 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell