Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Fläskfilé "Char Siu"

Foto: Gunnar Nydrén Fläskfilé "Char Siu"

Smarrig fläskfilé med nudlar och grönsaker.

Gör så här:

Putsa fläskfilén fri från senor och fett. Lägg den i en påse tillsammans med Sataysås och låt det marinera minst 3 timmar men gärna över natten. Hetta upp ugnen till 220 grader, lägg fläskfilén på ett ugnsgaller. Sätt in köttet i den heta ugnen, ställ en långpanna med några deciliter vatten under. Sänk värmen till 150 grader och låt köttet steka ca 20 minuter. Ös med marinaden som droppar ned i pannan upprepade gånger under stekningen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Strimla alla grönsaker fint. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, lägg i hackade grönsaker och nudlar, låt det steka ca 30 sekunder tills allt är varmt. Smaksätt med salt, peppar och soja. Servera kött och nudlar tillsammans med resterande Sataysåsen. Njut!

Varor du kanske har hemma?

Ca 90,88 kr/port Summa 363,50 kr

Ett recept från:

www.haugen-gruppen.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst