Fiskfriletter med gröna ärtor och kokt potatis

Fiskfriletter med gröna ärtor och kokt potatis

30 minEnkelt
334,60 kr
4 portioner42,78 kr per portion
Hemmagjorda fiskfriletter istället för den frysta varianten. Kuriosa: mosade gröna ärtor är både bebismat och ett klassiskt engelskt fisktillbehör – mushy peas.

600 gKoljafile
2 tskSalt Fint
1 stCitron
1 stDill - färsk
8 stPotatis
3 dlGröna Ärtor
2 mskSchalottenlök
2 mskSenap Skånsk
3 mskMat & Bak Smör
1 stÄgg
1 dlStröbröd
Instruktioner
1

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Salta fisken.

4

Rör ihop ströbröd, senap och äggula.

5

Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör, lägg ut fisken och bred på senapsröran.

6

Baka fisken i ugn i 10–12 minuter.

7

Smält 2 msk smör, lägg i den finhackade schalottenlöken och stek den på medelhög värme i 3 minuter. Löken ska inte få färg. Tillsätt ärtor och dill, mosa med en gaffel.

8

Servera fisken med mosade gröna ärtor, kokt potatis och citronklyfta.

Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Bild:

Ulrika Pousette