Favoritspjäll

Favoritspjäll

4 tEnkelt
256,75 kr
4 portioner31,38 kr per portion
Favoritspjäll

3 mskTomatpuré
2 krmGrillkrydda
1 dlMajsolja
1 klyftaVitlök
1 krmSalt Fint
1 mskHonung
3 mskJapansk soja
800 gPotatis
2 mskKatrinplommonpure
0,5 kgRevbensspjäll
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Blanda alla ingredienser förutom köttet i en skål. Var inte snål med svartpeppar och grillkryddan. Skär revbensspjällen i lagom bitar och lägg dem i marinaden i några timmar, vänd dem då och då. Häll allt i en stekpåse och vänd påsen några gånger så att marinaden fördelar sig i påsen.

Lägg påsen på en långpanna och stick ett litet hål upptill. Stek i ugnen 175 ° tills köttet släpper benen- ca 70-80 minuter. Spara stekskyn och koka i en kastrull med lite grädde och servera med kokt potatis.