Recept | Huvudrätt | Nötkött

Färsbiff i panna

Goda färsbiffar med en smakrik gräddsås, serverad med kokt potatis. Bjud gärna på ingonsylt och inlagd gurka som tillbehör. Då blir det nästan som "farmors söndagsmiddag".

Gör så här:

1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten, ca 30 min. Dela potatisen om de är riktigt stora.

2. Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.

3. Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen i pannan till en stor biff som täcker hela. Stek ca 4-5 min.

3. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ytterligare ca 4-5 min.

4. Ta upp biffarna ur pannan och skölj ur den. Häll i grädde och soja i stekpannan, rör om. lägg tillbaka biffarna och låt dem småputtra i såsen 3-4 minuter.

5. Servera med kokt potatis, sallad. Och gärna lite lingonsylt och inlagd gurka.

Ca 43,91 kr/port Summa 175,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst