Färsbiff i panna

Färsbiff i panna

30 minEnkelt
260,70 kr
4 portioner37,50 kr per portion
Goda färsbiffar med en smakrik gräddsås, serverad med kokt potatis. Bjud gärna på ingonsylt och inlagd gurka som tillbehör. Då blir det nästan som "farmors söndagsmiddag".

3 dlMatlagningsgrädde
1 stSalladsmix
1 mskKinesisk soja
1 dlMellanmjölk
1 mskFlytande Smör
1 tskÖrtsalt
1 krmSvartpeppar
500 gKöttfärs - Nöt
1 kgPotatis Fast
1,5 mskPotatismjöl
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten, ca 30 min. Dela potatisen om de är riktigt stora.

2

Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.

3

Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen i pannan till en stor biff som täcker hela. Stek ca 4-5 min.

3

Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ytterligare ca 4-5 min.

4

Ta upp biffarna ur pannan och skölj ur den. Häll i grädde och soja i stekpannan, rör om. lägg tillbaka biffarna och låt dem småputtra i såsen 3-4 minuter.

5

Servera med kokt potatis, sallad. Och gärna lite lingonsylt och inlagd gurka.