Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Coq au vin

Coq au vin

Fransk klassiker som går utmärkt att förbereda kvällen innan.

Gör så här:

Här hemma är ungtuppar från Bresse sällsynta, så satsa på en välgödd majskyckling, tupp eller höna kan kvitta. Tricket ligger i att få såsen fyllig utan att kycklingen blir torr.

Ta fram en tjockbottnad gryta med tättslutande lock. Klyv kycklingen i 8-10 delar, salta och peppra väl. Skala schalottenlöken och finhacka hälften.

Hetta upp en klick smör och lite olja i grytan, lägg därefter i fläsktärningar och hackad lök och stek sakta tills de börjar få färg. Bryn då också kycklingbitarna tills de fått fin stekyta. Låt resterande hela schalottenlökar bryna med. Pudra över vetemjöl.

Lägg i champinjonerna, timjan och lagerblad i grytan. Späd med vin, vatten och soja. Lägg på locket och sjud på låg värme i 40 minuter.

Servera tillsammans med nykokt vinterpotatis och haricots verts vända i smör med vitlök, salt och persilja.

Ca 87,14 kr/port Summa 348,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Anna :

Hej Mathias, och tack för att du är uppmärksam på våra recept. Det är få rätter som går upp mot en härlig coq au vin! Receptbeskrivningen är nu justerad och aningen modifierad! Hoppas det ska smaka. Matglada hälsningar/Anna Mathem

Mathias :

Punkt 2 saknas!!!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst