Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Choklad och kaffemousse

Choklad och kaffemousse

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).
Dela äggen och rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ev. ner kaffe och florsocker.
Vispa grädden, inte för hårt, och vänd ner den försiktigt i smeten till en jämn smet.
Smält lite extra choklad och doppa kanterna på glaset innan du lägger i moussen.
Fördela chokladmoussen i portionsglasen och ställ in i kylen.
Vid servering spritsa eller klicka på créme fraiche och hyvla på chokladen. Välj mellan mint, hallon eller vanlig choklad.

Varor du kanske har hemma?

Ca 37,93 kr/port Summa 151,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

:

1

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst