Chimichurri
Mari Bergman

Chimichurri

10 minEnkelt
130,75 kr
8 portioner7,04 kr per portion
En sås gjord på färska örter, citron och olja. Bara att mixa ihop alla härligheter så är såsen klar. Chimichurrin passar lika bra till kött som till fisk eller halloumiost.

0,5 stMynta - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlOlivolja
1 stBasilika - färsk
1 stCitron
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Chimichurri: Skölj basilika, persilja och mynta. Skölj och riv citronskal och skala vitlöken.

2

Mixa ihop örterna med citronskal, citronsaft, honung och olja med hjälp av en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir