Chicken tacos med syrlig mangosås
Mari Bergman

Chicken tacos med syrlig mangosås

30 minEnkelt
178,55 kr
4 portioner15,80 kr per portion
Vem tackar nej till tacos? Här serveras kycklingtacos med het mangosås, mums för hela familjen! Tips! Tina gärna kycklingen över natten.

Tillbehör
0,5 stHuvudsallat
320 gTortilla
Kyckling
1 mskKycklingfond
550 gStrimlad kyckling
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
380 gKidneybönor
1 mskPaprikakrydda
1 mskOlivolja
1 mskSpiskummin
1 mskHonung Flytande
Mangosås
300 gMango Fryst
0,5 stMynta - färsk
1 stLime
0,5 stChilipeppar Färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Kyckling: Stek kycklingen i olja i en varm stekpanna tillsammans med spiskummin, oregano, paprikapulver och chiliflakes i ca 5 min. Tillsätt avrunna och sköljda bönor, honung och kycklingfond. Låt det fräsa ihop ytterligare 5 min tills kycklingen är helt genomstekt.

2

Mangosås: Mixa den tinade mangon med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka chilipeppar och mynta och tillsätt till mangosåsen. Tillsätt limeskal- och saft samt olja och smaka av såsen med salt.

3

Tillbehör: Skölj och strimla salladen.

Fyll tortillabröden med kycklingfräs, sallad och mangosås.

Näringsvärde: 620 kcal. 53 g protein, 13 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell