Bakad rotselleri, getostkräm, edamamebönor, hasselnötter och groddar
Mari Bergman

Bakad rotselleri, getostkräm, edamamebönor, hasselnötter och groddar

40 minEnkelt
322,28 kr
4 portioner42,02 kr per portion
Den här magiska rätten fick full pott vid provlagningen. De vackra rödbetsgroddarna är så goda, måste testas helt enkelt!

Getostkräm
1 dlCreme Fraiche Naturell
200 gGetost, Chevre
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Tillbehör
250 gEdamamebönor
0,5 mskOlivolja
70 gFärsk bladspenat
1 krmSalt Fint
50 gGroddar
1 stCitron
100 gHasselnötter
Bakad rotselleri
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 kgRotselleri
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och tina edamamebönorna.

2

Bakad rotselleri: Skala rotsellerin och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt.

3

Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Pensla vitlöksoljan över selleriskivorna på varje sida. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25-30 min.

4

Getostkräm: Skär bort kanterna runt om getosten. Skär sedan osten i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

5

Tillbehör: Lägg de tinade edamamebönorna i en skål. Skölj citronen. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft till bönorna samt olja och en nypa salt. Blanda om och ställ åt sidan till servering.

6

Rosta hasselnötterna i en torr panna ca 2-3 min. Rör om så att de inte bränns vid.

7

Skölj spenaten och groddarna.

Lägg upp spenaten på ett fat och placera ut de rostade selleriskivorna över. Toppa med edamamebönor, hasselnötter, getostkräm och sist de fina rödbetsgroddarna.

Näringsvärde: 599 kcal, 19 g protein, 45 g fett, 19 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg