Asiatisk vegofräs i salladsblad med limepicklad rödkål
Mari Bergman

Asiatisk vegofräs i salladsblad med limepicklad rödkål

30 minEnkelt
319,40 kr
4 portioner25,30 kr per portion
En härligt fräsch och smal rätt med asiatiska influenser som serveras i salladsblad tillsammans med limepicklad rödkål. Denna vegorätt vill du inte missa! Tips, vill du ha en lite matigare rätt så går det utmärkt att servera lite ris vid sidan om.

Topping
125 gJordnötter Rostade
0,5 stKoriander - färsk
Färs
1 stIsbergssallat
1 mskFärsk ingefära
1 krmSalt Fint
1 stLime
0,5 stChilipeppar Färsk
300 gVegetarisk Färs
0,5 stPurjolök
3 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stBlomkål Färsk
0,5 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskHonung
3 mskJapansk soja
2 mskRapsolja
200 gMorötter
Rödkål
250 gRödkål Färsk
1 stLime
1 mskHonung
0,5 mskVitvinsvinäger
2 mskVatten
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg kålen i en bunke och tillsätt limeskal- och saft från 1 lime, vinäger, honung, salt och vatten. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.

2

Färs: Skölj och finhacka purjolök och chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och tärna paprikan och finhacka blomkålen till ett smul. Skala och riv morötter.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen så att den tinar. Häll över den på en tallrik och stek sedan purjolök, vitlök, chili, riven ingefära, paprika, blomkål och morötter i ny olja ca 2 min. Tillsätt färsen och blanda om. Tillsätt soja, honung och limesaft från 1 lime. Fräs ihop och smaka av med salt och peppar.

4

Lossa salladsbladen så att du får minst 8 st. Skölj dem och lägg upp på ett fat. Fördela färsfräset i bladen och toppa med den picklade kålen, hackad koriander och hackade jordnötter. Vik ihop och ät med händerna.

Näringsvärde: 452 kcal, 25 g protein, 23 g fett, 31 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell