Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
125 g | Granatäpplekärnor | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 st | Citron | |
Palsternacka | ||
300 g | Potatis | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
Ädelostsås | ||
0,5 dl | Vatten | |
140 g | Ädelost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Palsternacka: Skala och skär palsternackorna i stavar och skala och klyfta potatisen. Blanda i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Ädelostsås: Smula ner ädelosten i en liten kastrull och tillsätt creme fraiche, vatten och svartpeppar. Värm på låg värme så att osten smälter. Vispa ihop till en slät sås.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna och stek dem i en varm panna ca 2 min på varje sida i lite olja.
Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Strö över granatäpplen och riv över citronskal och pressa över citronsaft.
Servera den stekta laxen med de rostade palsternackorna, ädelostsås och granatäppelsallad.
Näringsvärde: 640 kcal. 35 g protein, 41 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria