Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
Soppa | ||
2 st | Purjolök | |
0,5 tsk | Salt | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Grönsaksfond | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
5 dl | Vatten | |
Bönhummus | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Citron | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
370 g | Vita Bönor Stora | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja |
Sätt på ugnen enligt brödförpackningens anvisningar.
Soppa: Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Skölj och finstrimla purjolöken. (Ta undan en näve purjolök till toppingen)
Hetta upp en stor kastrull med lite olja och fräs potatis och purjolök hastigt utan att det tar färg. Slå på vatten, buljong och grädde. Låt koka under lock ca 15 min eller tills potatisen känns mjuk.
Bönhummus: Sila av och skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i en bunke tillsammans med skalad och pressad vitlök, citronsaft, myntablad, creme fraiche och olivolja. Mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen.
Soppa: Mixa soppan slät och blanda i creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och toppa med lite purjolöksringar.
Servera soppan med bönhummus på varm baguette.
Näringsvärde: 773 KCAL 20 G PROTEIN 39 G FETT 79 G KOLHYDRATER
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste