Potatis- och purjolökssoppa med myntafräsch bönhummus på baguette
Mari Bergman

Potatis- och purjolökssoppa med myntafräsch bönhummus på baguette

30 minEnkelt
184,65 kr
4 portioner20,39 kr per portion
En värmande och mättande klassiker - Potatis- och purjolökssoppa. Till detta serveras en hummus på mynta att bre på brödet.

Tillbehör
300 gBaguette
Soppa
2 stPurjolök
0,5 tskSalt Fint
2,5 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
400 gPotatis Fast
1 mskOlivolja
2 mskGrönsaksfond
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
5 dlVatten
Bönhummus
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stMynta - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
370 gVita Bönor Stora
2 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt på ugnen enligt brödförpackningens anvisningar.

2

Soppa: Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Skölj och finstrimla purjolöken. (Ta undan en näve purjolök till toppingen)

3

Hetta upp en stor kastrull med lite olja och fräs potatis och purjolök hastigt utan att det tar färg. Slå på vatten, buljong och grädde. Låt koka under lock ca 15 min eller tills potatisen känns mjuk.

4

Bönhummus: Sila av och skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i en bunke tillsammans med skalad och pressad vitlök, citronsaft, myntablad, creme fraiche och olivolja. Mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Värm brödet i ugnen.

6

Soppa: Mixa soppan slät och blanda i creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och toppa med lite purjolöksringar.

Servera soppan med bönhummus på varm baguette.

Näringsvärde: 773 KCAL 20 G PROTEIN 39 G FETT 79 G KOLHYDRATER