Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
Chips | ||
1 msk | Olivolja | |
3 st | Bakpotatis | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
50 g | Salladsmix | |
Fish | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
600 g | Koljafile | |
2 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Smör | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 225 grader.
Chips: Skölj potatisen och skär dem sedan i pommefritesstora bitar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och fördela pommesfritsen på plåten så att de inte ligger på varandra. Sätt in i ugnen och rosta ca 30 min eller tills de har fått fin färg och känns lite krispiga.
Fish: Skär koljafiléerna i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjöl sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Sås: Skölj och tärna gurkan smått. Skölj och finhacka gräslök. Blanda samman med creme fraiche och tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och skär citronen i klyftor.
Servera fish and chipsen med lite salladsblad i tidningspapper och toppa med en klick sås och en citronklyfta. Eller servera direkt på en tallrik.
Näringsvärde: 577 kcal, 37 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla