New York Cheesecake 8-10 bitar

New York Cheesecake 8-10 bitar

2 tEnkelt
263,15 kr
4 portioner45,63 kr per portion
Supergod och enkel Cheesecake New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås.

Kexbotten
300 gDigestive original
150 gMat & Bak Smör
Cheesecakesmet
1 dlVispgrädde
2 tskVaniljsocker
2,5 dlKvarg 10 procent
600 gFärskost Naturell
3 stÄgg
1 dlStrösocker
1 dlMajsstärkelse
200 gVit Blockchoklad
1,5 dlBlåbär
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.

Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.

Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.