Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sötpotatismos | ||
1 kg | Sötpotatis | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
0,5 dl | Vatten | |
Korv | ||
500 g | Grillkorv | |
1 msk | Olivolja | |
Tomat- och majssalsa | ||
0,5 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Majskorn | |
1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Honung | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt |
Sötpotatismos: Skala sötpotatisen och skär den i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15 min tills potatisen är mjuk.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen men spara ½ dl kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos och tomat- och majssalsa.
Näringsvärde: 785 kcal. 22 g protein, 40 g fett, 84 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel