Grillad korv med sötpotatismos och tomat- och majssalsa
Mari Bergman

Grillad korv med sötpotatismos och tomat- och majssalsa

30 minEnkelt
161,55 kr
4 portioner27,10 kr per portion
Grillad korv, snabblagat och enkelt, den perfekta vardagsmaten. Servera med ett krämigt mos på sötpotatis och en smakrik tomat- och majssalsa. Otroligt gott! Tips, sötpotatismoset håller sig bra i kylen och kan förberedas någon dag i förväg.

Sötpotatismos
1 kgSötpotatis
1 krmSalt Fint
50 gMat & Bak Smör
0,5 dlVatten
Korv
500 gGrillkorv
1 mskOlivolja
Tomat- och majssalsa
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
300 gMajskorn
1 tskChilipeppar Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
1 tskHonung
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sötpotatismos: Skala sötpotatisen och skär den i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15 min tills potatisen är mjuk.

2

Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.

3

Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.

4

Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen men spara ½ dl kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.

Servera korven tillsammans med sötpotatismos och tomat- och majssalsa.

Näringsvärde: 785 kcal. 22 g protein, 40 g fett, 84 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell