Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
200 g | Basmatiris | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Lax | ||
1 tsk | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
0,5 st | Citron | |
0,5 msk | Spiskummin | |
0,5 dl | Tomatketchup | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 tsk | Chipotlepasta |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Lägg tinade laxfiléer tätt ihop i en ugnsfast form. Blanda ihop ketchup, chipotlepasta, honung, spiskummin, citronskal och saft i en skål. Bred pastan över laxfiléerna och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Koka morötterna ca 5 min. Tillsätt haricots vertsen och koka ytterligare ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en liten klick smör och pressa i en liten vitlök. Smaka av med lite salt.
Servera den chipotlegratinerade laxen med ris och lättkokta grönsaker.
Näringsvärde: 510 kcal, 30 g protein, 18 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel