Gå vidare till huvudinnehåll
Chipotlegratinerad lax i ugn med lättkokta grönsaker
Mari Bergman

Chipotlegratinerad lax i ugn med lättkokta grönsaker

30 minEnkelt
260,70 kr
4 portioner 34,54 kr per portion
Otroligt smakrik, nyttig och lättlagad lax med fräscha grönsaker. Perfekt vardagsrätt.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
225 gHaricot Verts Fryst
1 krmSalt
1 mskSmör
200 gBasmatiris
1 klyftaVitlök Vanlig
Lax
1 tskSalt
500 gLaxfilé
0,5 stCitron
0,5 mskSpiskummin
0,5 dlTomatketchup
1 mskHonung Flytande
2 tskChipotlepasta
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Lax: Lägg tinade laxfiléer tätt ihop i en ugnsfast form. Blanda ihop ketchup, chipotlepasta, honung, spiskummin, citronskal och saft i en skål. Bred pastan över laxfiléerna och sätt in i ugnen ca 15 min.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Skala och skär morötterna i tunna stavar. Koka morötterna ca 5 min. Tillsätt haricots vertsen och koka ytterligare ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt en liten klick smör och pressa i en liten vitlök. Smaka av med lite salt.

Servera den chipotlegratinerade laxen med ris och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: 510 kcal, 30 g protein, 18 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell