Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssoppa | ||
3 msk | Köttbuljong | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 l | Vatten | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Torkad oregano | |
200 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Tomatketchup | |
2 msk | Tomatpuré | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Basilika - fryst | |
400 g | Passerade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
300 g | Baguette | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Fetaost |
Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna 200-300 gram potatis.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikakrydda och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Mixa ihop fetaost med 1 dl creme fraiche och honung. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av creme fraichen i en liten skål.
Servera köttfärssoppan med en klick creme fraiche och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med varmt bröd och fetaostdipp.
Näringsvärde: 663 kcal, 38 g protein, 27 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana