Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsbiffar | ||
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Ströbröd | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Svampfräs | ||
200 g | Ostronskivling | |
0,5 msk | Japansk soja | |
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Grönsaksbuljong | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
60 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 dl | Fullkornsris | |
150 g | Haricot Verts Färsk |
Värm ugnen till 150 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färsbiffar: Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i 5 min.
Tillsätt färsen till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt. Forma 8 biffar och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på hög värme ca 2 min/sida. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Svampfräs: Skär svampen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja i en varm stekpanna.
Tillsätt grönkål när svampen har vätskats ur och fått färg. Stek i ytterligare 1 min. Tillsätt grädde och soja och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.
Servera pannbiffarna med ris, svampfräs och haricots verts.
Bild:
Foto: Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Champinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket